Gyakori kérdések

Mennyire erős a matrac anyaga?

A vízmatrac anyaga, mely egy speciális PVC műanyag, már több évtized fejlesztés után optimalizált úgy az idő, mint a fizikai megpróbálkoztatások elviselésére. Ezen túl matracaink visszatértek az egyszerű átfedő (lap seam) sarki forrasztási megoldásra, mely kellő odafigyeléssel megbízhatóbb, mint a plusz sarki folttal megerősített megoldás, mely több hátránnyal jár, mint amennyi előnyt nyújt.

Elbírja-e a padlóm a matrac súlyát?

Minden szabványos építménynek nem okoz gondot a matrac súlya, hisz végeredményben az legfeljebb annyi, mint ha 7 ember körbeülne egy asztalt. Tizedik emeleti panellakásoktól kezdve több évszázadú lakóházaktól családi házak galériáiban helyeztünk üzembe vízágyakat probléma nélkül. Csupán egyedi vagy saját építésű galériákban javasolható egy szakember előzetes felülvizsgálata.

Elönti-e a víz a szobámat, ha bármely módon sikerülne felszakítanom a matracomat?

Egyszóval nem, egyrészt azért, mert normál esetben csak a matrac felszínéhez férhet, ahonnan amúgy is kevés víz szabadulna, másrészt azért, mert minden vízmatracot körbeveszi egy biztonsági bélés, így egy külön medencét alkotva, hogy bármilyen vízforrás azon belül maradjon.